Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

Up


Είναι η πρώτη ταινία που γράφω και θα «παρεμβαίνω» που και που για να σας προτείνω και εγώ κάποιες ταινίες που μου αρέσουν να βλέπω.
«Δεν είναι τόσο ο προορισμός προς την Ιθάκη, όσο το ταξίδι προς αυτήν». To Up είναι άλλη μια φανταστική ταινία από την Walt Disney, που μπορούν να λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
Ο κ. Carl Fredricksen παντρεύεται την Ellie την παιδική του φίλη. Μαζί ζουν μια ευτυχισμένη ζωή ως τα γεράματα. Η Ellie πεθαίνει αφήνοντας στον Carl «το βιβλίο των περιπετειών μου». Αυτό φέρνει στην μνήμη του την υπόσχεση που τις έδωσε όταν γνωρίστηκαν, να μεταφέρουν το σπίτι τους στους «Παραδεισένιους καταρράκτες». Ο Carl αποφασίζει να ζήσει την περιπέτεια και ξεκινάει ένα ταξίδι με σκάφος το σπίτι του που αιωρείται με την βοήθεια μπαλονιών! Μαζί του βρίσκετε και ο Russell, ένα παιδί από μια ομάδα εξερευνητών που στην προσπάθεια του να κερδίσει το σήμα της βοήθειας ηλικιωμένων και να προβιβαστεί σε ανώτερο εξερευνητή, βρίσκετε στην βεράντα του κ.Carl την ώρα της απογείωσης. Στο ταξίδι αυτό γνωρίζουν τον Kevin ένα πουλί που ψάχνει για χρόνια ο αδίστακτος εξερευνητής Charles Muntz και ένα σκύλο, τον Dug. Θα καταφέρει η παρέα να γλιτώσει από τον έμπειρο εξερευνητή; Θα καταφέρει ο κ.Carl να εκπληρώσει τους όρκους του;
Το Up είναι μια ταινία με έντονες εναλλαγές συναισθημάτων, παντρεύει τρεις ομάδες αδυνάτων σε ένα ταξίδι που τελικά αποδεικνύει ότι η δύναμη πηγάζει μέσα από την θέληση για την ζωή υμνώντας την φιλία, την πίστη και την αφοσίωση. Δίκαια κέρδισε πέρσι 2 Όσκαρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails