Σάββατο 20 Μαρτίου 2010

The Pursuit of Happyness


O Chris Gardner είναι ένας ταλαντούχος πωλητής ο οποίος παλεύει καθημερινά για να συντηρήσει οικονομικά την οικογένειά του. Τα πράγματα του έρχονται κάπως στραβά και κάποια στιγμή βρίσκεται χωρίς διαμέρισμα και χωρίς σύζυγο, μία που η σύζυγός του δεν αντέχει την οικονομική πίεση και τον εγκαταλείπει. Μόνος υπεύθυνος για τον γιο του, κυνηγάει το αμερικανικό όνειρο την ημέρα ενώ το βράδυ βρίσκει καταφύγιο για τον ίδιο και το παιδί του σε σταθμούς λεωφορείων και σε άσυλα απόρων. Ωστόσο δεν σταματά ούτε μία στιγμή να είναι ένας τρυφερός πατέρας και να τιμά την εμπιστοσύνη του γιού του.
Η ταινία ουσιαστικά θέλει να περάσει το μύνημα ότι αν δουλέψεις σκληρά, αν δεν παραιτηθείς από το κυνήγι των ονείρων σου και αρπάξεις την ευκαιρία όταν σου δοθεί, μπορείς να γίνεις ό,τι θέλεις και να ευτυχήσεις.
Παίζουν οι Will Smith, Jaden Smith, Thandie Newton, Brian Howe και Dan Castellaneta.
Η ταινία σε σκηνοθεσία Gabriele Muccino, βασίζεται στην αληθινή ιστορία του Chris Gardner. Το σενάριο του Στίβεν Κόνραντ βασίζεται στα απομνημονεύματα του Gardner γραμμένα απο τον ίδιο μαζί με τον Quincy Troupe. Η ταινία κυκλοφόρησε στις 15 Δεκεμβρίου του 2006, από την Columbia Pictures. Για την ερμηνεία του, ο Will Smith έλαβε υποψηφιότητα για Όσκαρ καλύτερου ηθοποιού και Χρυσής Σφαίρα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails