Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Twilight


Η Bella μετακομίζει από το ηλιόλουστο Phoenix σε μια μικρή πόλη στα βόρεια, το Forks, όπου ο πατέρας της είναι σερίφης. Σε ένα νέο σχολείο, γνωρίζει νέους φίλους και ερωτεύεται τον Edward, ένα συμμαθητή της με απόκοσμο ύφος και αλλόκοτη συμπεριφορά. Σύντομα η Bella θα ανακαλύψει το μεγάλο μυστικό του Edward και της οικογένειάς του. Είναι βρικόλακες οι οποίοι όμως έχουν επιλέξει να μην πίνουν ανθρώπινο αίμα και να ζουν μια, όσο μπορούν αρμονική ζωή. Η Bella δεν τρομάζει, και επιλέγει να συναναστρέφεται τον Edward ώσπου μια αγέλη, όχι και τόσο ειρηνικών βρικολάκων, επισκέπτεται το Forks.
Η ταινία, είναι βασιμένη στο ομώνυμο μυθιστόρημα της Stephenie Meyer, και είναι ένα εφηβικό, λίγο σκοτεινό μεταμοντέρνο ρομάντζο, με αρκετά μεγάλη δόση φαντασίας. Η ταινία απευθύνεται κυρίως στο εφηβικό κοινό αφού η υπόθεση, βασίζεται κυρίως στο ρομάντζο μεταξύ των δύο νεαρών πρωταγωνιστών. Ο αισθησιασμός και ο ερωτισμός είναι διάχυτος στην ατμόσφαιρα και τα συναισθήματα του ζευγαριού, είναι πολύ πιο έντονα απ’ ότι στα υπόλοιπα της ταινίας, λόγω του απαγορευμένου, του τολμηρού και του αφύσικου της κατάστασης που δεν αφήνει την σεξουαλικότητά τους να εκφραστεί μέχρι τελικών ορίων.
Η ταινία είναι σε σκηνοθεσία Catherine Hardwicke η οποία κατάφερε να φτιάξει μια πολύ ατμοσφαιρική ταινία. Ο νεαρός Robert Pattinson, που υποδύεται τον Edward κατάφερε να δώσει την εικόνα ενός επικίνδυνου και ταυτόχρονα άκρως γοητευτικού βρικόλακα και να μαγνητίσει έτσι χιλιάδες θαυμαστές τόσο της ταινίας όσο και του ίδιου. Στην ταινία πρωταγωνιστούν επίσης η Kristen Stewart, ο Billy Burke, ο Peter Facinelli, και ο Taylor Lautner.
Η ταινία είναι η πρώτη από συνολικά τέσσερις ταινίες – βιβλία. Το Twilight, κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2008, ενώ το “New Moon” ακολούθησε το Νοέμβριο του 2009. Αναμένονται τα Eclipse και Breaking Dawn.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails