Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

House M.D


Ο Gregory House, ο οποίος είναι επικεφαλής μιας ομάδας γιατρών στο Princeton-Plainsboro Teaching Hospital στο Νιου Τζέρσεϊ, παρουσιάζεται ως ιατρική ιδιοφυία, που είναι ταυτόχρονα μισάνθρωπος. Τα περισσότερα επεισόδια περιστρέφονται γύρω από τη διάγνωση ενος ασθενή και ξεκινάνε με ένα πρόλογο ο οποίος δείχνει τα γεγονότα που οδήγησαν στην έναρξη των συμπτωμάτων του ασθενούς. Το επεισόδιο ακολουθεί την ομάδα στις προσπάθειές για διάγνωση και θεραπεία του ασθενούς, με τις απόπειρες τους συχνά να αποτυγχάνουν μέχρι που η κατάσταση του γίνεται κρίσιμη.
Το τμήμα διαγνωστικής αναλαμβάνει μόνο ασθενείς που έχουν ήδη επισκεφτεί άλλους γιατρούς, αλλά δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν μια ακριβή διάγνωση. Ο House απορρίπτει μόνος του όποια περίπτωση που δεν κρίνει ενδιαφέρουσα ενώ ψάχνει διαρκώς ενα γρίφο για να λύσει. Αν και η σειρά κατατάσσεται στο είδος των ιατρικών σειρών λίγα έχει να κάνει με το είδος. Τα επεισόδια τείνουν να επικεντρώνονται σε αντισυμβατικές ιατρικές θεωρίες και πρακτικές, καθώς και στις αντιδράσεις των χαρακτήρων των πρωταγωνιστών, αντι για λεπτομέρειες ασθενειών ή της θεραπείας τους.
Η σειρά με άφθονο καυστικό χιούμορ, ηθικά διλήμματα και καθημερινές τριβές των ανθρωπίνων σχέσεων, ξεκίνησε να μεταδίδεται απο το κανάλι Fox το 2004, ενώ ο πρωταγωνιστής της σειράς Hugh Laurie έχει κερδίσει ήδη δύο χρυσές σφαίρες για την ερμηνεία του στη σειρά.


1 σχόλιο:

  1. Δεν μπορεί να πει και πολλά κανείς για το Χάουζ και τον Hugh Laurie...πολύ μεγάλος ερμηνευτής...
    Αν θέλετε ρίξτε μια ματιά εδώ:
    housemdfever.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts with Thumbnails