Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Remember The Titans


Το Remember the Titans είναι μια αμερικανική ταινία ποδοσφαίρου, που λίγα έχει να κάνει με το ίδιο το σπορ. Ασχολείται αποκλειστικά με το θέμα των φυλετικών διακρίσεων και ειδικότερα με τους έφηβους. Σε σκηνοθεσία Boaz Yakin και παραγωγής Jerry Bruckheimer , κυκλοφόρησε το 2000 αλλά παραμένει μια ταινία που κανείς δεν πρέπει να χάσει.

Με πρωταγωνιστές αστέρια όπως ο κορυφαίος Denzel Washington ως προπονητής Herman Boone, Wood Harris ως Julius Campbell και Ryan Hurst ως Gerry Bertier η ταινία επικεντρώνεται στο θέμα των φυλετικών διακρίσεων βασίζεται σε αληθινά γεγονότα.

Το 1971, στο παλιό Γυμνάσιο TC Williams, ο προπονητής "Coone," προσλαμβάνεται ως προπονητής για την ομάδα ποδοσφαίρου του σχολείου, μια θέση που προοριζόταν για το λευκό προπονητή του σχολείου. Οι συγκρούσεις μεταξύ λευκών και ΑφροΑμερικάνων είναι συνεχείς ενώ συνεχής είναι και η προσπάθεια του προπονητή μέσω αυστηρής πειθαρχίας να δημιουργήσει μια δεμένη ομάδα χωρίς φυλετικούς διαχωρισμούς. Μέσα από πολλές δυσκολίες και έλλειψη υποστήριξης ο προπονητής θα φτάσει πολλές φορές στα όρια της απελπισίας αλλά τελικά θα καταφέρει να κάνει τους Τιτάνες να περάσουν από τη σεζόν αήττητοι και σιγά σιγά να κερδίσουν την υποστήριξη της κοινότητας. Η κύρια σύγκρουση σε προσωπικό επίπεδο γίνεται μεταξύ 2 εξαιρετικών παικτών της ομάδας , ενός λευκού Gerry Bertier (Ryan Hurst) - και ενός Αφροαμερικάνου - Julius Campbell (Wood Harris) - .

Το Remember the Titans είναι μια ιστορία γεμάτη δύναμη και ψυχικό σθένος που θα εμπνεύσει τον καθένα και θα τον αφήσει με ένα αίσθημα αισιοδοξίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails