Τρίτη 23 Μαρτίου 2010

Blood Diamond


Το Blood Diamond με πρωταγωνιστές τον Leonardo DiCaprio και τον Djimon Hounsou προσπαθούν να φωτίσουν τις δραματικές επιπτώσεις που έχει ο εμφύλιος πόλεμος στην Σιέρα Λεόνε και το παράνομο εμπόριο διαμαντιών.
Ο Σόλομον Βάντι ένας ψαράς ζει στο χωριό του με το όνειρο ότι θα καταφέρει να σπουδάσει τον γιό του. Όταν οι αντάρτες εισβάλουν όμως στο χωριό ο Σόλομον συλλαμβάνεται και γίνετε εργάτης ενώ ο γιός του Ντία στρατολογείτε με την βία στο Επαναστατικό μέτωπο. Κατά την διάρκεια των εργασιών του, ο Σόλομον βρίσκει ένα τεράστιο ροζ διαμάντι με πάρα πολύ μεγάλη αξία. Η χαρά του όμως κράτησε για λίγο καθώς πριν προλάβει να το χαρεί συλλαμβάνεται και οδηγείτε στις φυλακές, έχοντας όμως προλάβει να το κρύψει.
Εκεί θα γνωρίσει τον Ντάνι Άρτσερ, έναν λευκό νοτιοαφρικάνο και πρώην μισθοφόρο που εκτίει ποινή φυλάκισης για παράνομο εμπόριο διαμαντιών.
Όταν ο Ντάνι θα μάθει την ιστορία του Σόλομον τον προσεγγίζει πείθοντας των να του δώσει το διαμάντι με αντάλλαγμα να τον βοηθήσει να βρει την οικογένεια του.. έχοντας όμως στο πίσω μέρος του μυαλού του την σκέψη να τον παρατήσει μόλις το πάρει στα χέρια του.
Κάπου εκεί ξεκινάει ένα ταξίδι , ανάμεσα στην ωμή βία, στην διαφθορά και σε ματωμένα διαμάντια με σκοπό ο καθένας να πάρει αυτό που θέλει …
Στην πορεία θα γνωρίσουν μια αμερικανίδα δημοσιογράφου που θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη των γεγονότων..
Το Blood Diamond είχε 5 υποψηφιότητες για Όσκαρ, και το μόνο που μπορώ να σας πω με σιγουριά είναι ότι δεν θα βαρεθείτε σε καμία στιγμή από τα 128 λεπτά της ταινίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails