Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

The Truman Show


Ο Truman Burbank (Jim Carrey) είναι ένας φυσιολογικός, ήσυχος άνθρωπος που ζει με την γυναικά του και δουλεύει ως κλητήρας σε ασφαλιστικό γραφείο. Τα πάντα γύρω του είναι φυσιολογικά. Κανονική γειτονιά, φιλικοί γείτονες, μηδενική εγκληματικότητα και βία. Όμως ο Truman δεν είναι ευχαριστημένος. Θέλει να ταξιδέψει, γνωρίσει τον κόσμο, να φτάσει στα νησιά Φίτζι. Το μονό που τον εμποδίζει είναι ο φόβος του για το νερό από ένα ατύχημα που είχε μικρός.
Αυτά συμβαίνουν στον κόσμο του Truman. Στην πραγματικότητα, ο Truman είναι ένας άνθρωπος που από την στιγμή που γεννήθηκε κινηματογραφείτε. Όλη του η ζωή είναι σε ένα τεράστιο studio. Όλοι του οι φίλοι και οι γνωστοί είναι κομπάρσοι και ηθοποιοί. Ο μοναδικός σκοπός που είχε η ζωή του ήταν να διασκεδάζει εκατομμύρια τηλεθεατές παγκόσμιος. Η ζωή του παρακολουθείται 24 ώρες το 24ωρο. Αυτό όμως δεν εμποδίζει τον Truman να κάνει όνειρα και να κρατάει μυστικά.
Το Truman Show είναι μια υπεροχή ταινία με τον Jim Carrey σε μια καταπληκτική ερμηνεία. Προβλήθηκε το 1998, πολύ πριν ξεκινήσουν τα reality παιχνίδια στη Ελλάδα. Αυτή η κοινωνική ταινία σου δει πολύ τροφή για σκέψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails