Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

Kill Bill Vol.1


Ένα άνευ προηγουμένου φονικό λαμβάνει χώρα σε μία μικρή εκκλησία στο Ελ Πάσο του Τέξας. Μια ομάδα επαγγελματιών δολοφόνων δολοφονεί άγρια όσους παρευρίσκονται σε ένα γάμο που δεν γίνεται ποτέ. Κύριος στόχος ήταν η έγκυος νύφη που αποφάσισε δίχως τη συγκατάθεση του αφεντικού και πρώην αγαπημένου της να αποσυρθεί από το οργανωμένο έγκλημα, καθώς και εκείνη υπήρξε στο πρόσφατο παρελθόν μια αδίστακτη φονική μηχανή. Η ανελέητη επίθεση των πρώην συναδέλφων της και η σφαίρα που της φύτεψε στο κεφάλι το πρώην αφεντικό της, ο Bill, παραδόξως δεν καταφέρνουν να τη σκοτώσουν. Πέφτει σε κώμα για τέσσερα χρόνια και όταν καταφέρνει να επανέλθει, έρχεται σε επαφή με την οδυνηρή πραγματικότητα της απώλειας του μωρού που είχε στη κοιλιά της αλλά και της ζωής που έχει πλέον χάσει οριστικά. Με το ένστικτο του γεννημένου φονιά να μη την έχει εγκαταλείψει όμως, η "Νύφη" θα αναζητήσει εκείνους που την έφεραν σε αυτή την κατάσταση με μοναδικό στόχο να εκδικηθεί" πρώτα όλους τους υπόλοιπους και φυσικά τον Bill"
Η ταινία, με πρωταγωνιστές όπως την Uma Thurman σαν Νύφη , την Lucy Liu, την Vivica A. Fox, την Daryl Hannah, και τον David Carradine ως Bill, κυκλοφόρησε το 2003, ενώ το δεύτερο μέρος της κυκλοφόρησε το 2004. Γραμμένη απο τον σκηνοθέτη Quentin Tarantino σε συνεργασία με την Uma Thurman ανήκει στο είδος του εγκληματικού-Θρίλλερ και απο πολλούς χαρακτηρίστηκε ως "splatter" λόγω των πολλών αιματοχυσιών στην ταινία.
Η ταινία αξίζει να την δεις αν όχι για τη δράση, η για το αίσθημα δικαίωσης που αφήνει, για την εξαιρετική εμφάνιση της πρωταγωνίστριας.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails