Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

The Green Mile


Ένας φύλακας ασφαλείας πoυ εργάζεται στις φυλακές τροφίμων που αντιμετωπίζουν την ποινή του θανάτου, αντιλαμβάνεται τους φυλακισμένους με διαφορετικό τρόπο. Παρ' όλο που ο Paul Edgecomb είναι άτομο με οξυδέρκεια, η πίστη του κλονίζεται παρακολουθώντας τους φυλακισμένους που ακολουθούν μια πορεία προς το θάνατο. Μια ιδιαίτερη περίπτωση ενός φυλακισμένου του John Coffey, που έχει βιάσει και σκοτώσει δύο κορίτσια, τον σοκάρει καθώς παρατηρεί τη συμπεριφορά του. Ο Coffey δεν κατατάσσεται στα πρότυπα των ψυχοπαθών δολοφόνων. Είναι ένα άτομο ευγενικό, και φοβάται το σκοτάδι.
Ο Michael Clarke Duncan στο ρόλο του Coffey είναι απλά συγκλονιστικός. Η επιλογή του δεν είναι τυχαία. Η σωματική του διάπλαση σοκάρει, ξέρεις ότι θα μπορούσε να σε λιώσει σαν μύγα κι όμως… κάτω απ’ αυτό τον τεράστιο μυώδη όγκο κρύβεται μια καρδιά μικρού παιδιού, την οποία πολύ όμορφα μας μεταδίδει.Ο Tom Hanks και ο David Morse, απόλυτες φιγούρες καλοσύνης, που και μόνο η συμμετοχή τους στην ταινία προσθέτει πόντους, ενώ οι Doug Hutchinson και Sam Rockwell στους ρόλους του κακού δεσμοφύλακα και θαναποινήτη αντίστοιχα, συμπληρώνουν το πάζλ των χαρακτήρων καθώς παρουσιάζουν το πρόσωπο της απόλυτης παράνοιας και αρρωστημένης διάθεσης να προκαλούν το φόβο και τον πόνο.
“Το Πράσινο Μίλι” είναι μια ταινία που συγκινεί και προβληματίζει με υπέροχες ερμηνείες και φωτογραφία σε μια παραγωγή που παρά τη μεγάλη της διάρκεια δεν κουράζει και που αναμφίβολα αξίζει να τη δεις. Είναι δραματική αμερικανική ταινία του 1999 σε σκηνοθεσία Φρανκ Ντάραμποντ η οποία προσαρμόστηκε από το ομώνυμο μυθιστόρημα του Stephen King.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails