Τετάρτη 7 Απριλίου 2010

Braveheart


Το Braveheart είναι μια από τις καλύτερες ταινίες του είδους της με το συγκλονιστικό Mel Gibson στον πρωταγωνιστικό ρόλο να ενσαρκώνει William Wallace.
Η ιστορία διαδραματίζετε στην Σκωτία τέλη του 13ου αιώνα. Ο William Wallace όταν ήταν παιδί ακόμα βλέπει τον πατέρα του και τον αδερφό του να σκοτώνονται στην μάχη εναντίων της σκλαβιάς. Τότε έρχεται ο θείος του να τον πάρει μακριά από όλα αυτά αφού έχει μείνει ορφανός και μετά από χρόνια γυρίζει πίσω, δυνατός, έξυπνος και μορφωμένος να ζήσει μια ήρεμη και οικογενειακή ζωή.
Όταν όμως οι Άγγλοι κατακτητές σκοτώνουν την γυναίκα του τότε αποφασίζει να αρχίσει έναν αγώνα,έναν ανελέητο πόλεμο εναντίων των κατακτητών με μοναδικό σκοπό και ιδανικό την.. την ελευθερία.
Γρήγορα γίνεται μύθος και ένα πρόσωπο που όλοι οι συμπατριώτες του ταυτίζονται μαζί του και μπορούν να ελπίζουν σε κάτι που μέχρι πριν λίγο καιρό τους φαινόταν πολύ μακρινό..
Απίστευτη ταινία που την έχω δει πάνω από 5 φορές και όποτε την πετυχαίνω στην τηλεόραση με καθηλώνει.. Συγκεντρώνει πολλά στοιχεία μαζί, σπουδαία ιστορία, ρεαλιστικές σκηνές μάχης, συναρπαστική πλοκή, ρομαντικά στοιχεία…Δίκαια κέρδισε 5 Όσκαρ από τα 10 που διεκδίκησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails