Σάββατο 10 Απριλίου 2010

The Box: Κινηματογραφικά βήματα στην πόλη των Τρικάλων

Η ιστορία δύο αδερφών, που μετά το θάνατο της μητέρας τους εμφανίζονται να εμπλέκονται σε μια πρωτοφανή για τους ίδιους διαμάχη, αποτελεί την κεντρική ιδέα της ταινίας «The bOX» σε σκηνοθεσία και σενάριο Φώτη Πάσσου.
Η ταινία, που ουσιαστικά ολοκληρώθηκε πριν πέντε περίπου χρόνια, κατόρθωσε στο 50ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης: 4o Digital Wave να αποσπάσει το δεύτερο βραβείο στην κατηγορία ταινιών μικρού μήκους.
Τα γυρίσματα και οι συνολικές εργασίες για την ολοκλήρωση της ταινίας πραγματοποιήθηκαν στα Τρίκαλα, τόπο καταγωγής του σκηνοθέτη αλλά και όλων όσων συμμετείχαν στην ταινία.

.

Liquid | MySpace Video
Ο Φώτης Πάσσος, σκηνοθέτης αλλά και σεναριογράφος της ταινίας, σπουδάζει σκηνοθεσία στη Θεσσαλονίκη και ασχολήθηκε με τη δημιουργία της ταινίας, με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία αν κρίνουμε από την τιμητική θέση που απέσπασε στο φεστιβάλ τον προηγούμενο χειμώνα. Αποτελεί ουσιαστικά τον κινητήριο μοχλό για τη δημιουργία και ολοκλήρωση της ταινίας , όπως επίσης και την πηγή έμπνευσης κάθε κινηματογραικού του εγχειρήματος.
Τώρα και σε συνδυασμό πάντα με το νέο κινηματογραφικό εγχείρημα που σκοπεύει να πραγματοποιήσει στις αρχές του καλοκαιριού, ήταν η ευκαιρία να ξαναθυμηθούμε την ταινία, που σε τοπικό επίπεδο γνώρισε και μεγάλη εισπρακτική επιτυχία.
Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να διαπιστώνεις πως στην μικρή πόλη των Τρικάλων υπάρχουν νέες και νέοι με καλλιτεχνικές ανησυχίες και διάθεση να προσφέρουν και να συμμετέχουν σε κάτι διαφορετικό, έξω από τα τετριμμένα και την καθημερινότητα. Ταινίες με έντονο κοινωνικό ενδιαφέρον και περιεχόμενο αποτελούν το σημείο αναφοράς της σκέψης και της ανησυχίας τους. Παρακολουθούν τον κόσμο μέσα από τη δική τους ματιά και τελικά τον αποδίδουν μέσα από όρους τέχνης.
Τέτοιου είδους ανησυχίες οφείλουν και πρέπει να συνεχίζονται. Η τέχνη είναι διέξοδος από το πεζό της καθημερινότητας και του τρόπου ζωής μας..
Εκείνο όμως που είναι ακόμη περισσότερο σημαντικό και στο οποίο θα πρέπει να σταθούμε είναι πως όλο αυτό το εγχείρημα γίνεται από νέα σε ηλικία άτομα, με πολύ μικρό budget, χωρίς να στηρίζονται σε καμία βοήθεια πέρα από το ταλέντο τους και από την όρεξη για δημιουργική και καλλιτεχνική δουλειά..Είναι κινηματογραφικές δουλείες που στηρίζονται στο σήμερα και μέσα από τις οποίες οι δημιουργοί αποσκοπούν να δώσουν στο κοινό μια ιδέα του τρόπου σκέψης τους και του πως αντιλαμβάνονται τον κόσμο σήμερα.. Έχει ενδιαφέρον να παρακολουθείς τους νέους, τις σκέψεις τους και τον τρόπο που κινούνται..
Θα πρέπει να πούμε έστω και «εκ πρόθεσμα» συγχαρητήρια στους συντελεστές της ταινίας "Τhe Box" για την ποιότητα του περιεχομένου και τελικά και για την επιβράβευση της προσπάθειάς τους και να ευχηθούμε καλή συνέχεια στα επόμενα βήματά τους...Η αισιοδοξία που μπορείς να αντλήσεις καθώς παρακολουθείς τα βήματα ενός νέου ανθρώπου μέσα σε έναν τόσο δύσκολο χώρο είναι σημαντική..

Καλή επιτυχία λοιπόν..
και καλή συνέχεια στον κινηματογραφικό σας δρόμο..

Αναδημοσίευση από το : http://venimouzakiari.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails