Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

The Wire


To The Wire είναι μια αμερικανική δραματική τηλεοπτική σειρά με τόπο την Βαλτιμόρη του Μέρυλαντ. Δημιουργήθηκε απο τον αστυνομικό συντάκτη της αστυνομίας και πρώην δημοσιογράφο David Simon και είναι δικής του παραγωγής. Η σειρά μεταδόθηκε από το καλωδιακό δίκτυο της HBO στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το The Wire έκανε πρεμιέρα στις 2 Ιουνίου 2002 και τελείωσε στις 9 Μαρτίου 2008. Οι πέντε σεζόν του αποτελούνται απο ένα σύνολο εξήντα επεισοδίων.
Κάθε σεζόν της σειράς εστιάζει σε μια διαφορετική όψη της πόλης της Βαλτιμόρης. Είναι, κατά σειρά: το παράνομο εμπόριο ναρκωτικών, το λιμενικό σύστημα, η κυβέρνηση της πόλης και η γραφειοκρατία, το σχολικό σύστημα, καθώς και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης. Το cast αποτελείται κυρίως από ηθοποιούς που είναι ελάχιστα γνωστοί για άλλους ρόλους τους. Ο δημιουργός της σειράς είπε ότι παρά την παρουσίαση της ως εγκληματικο-δραματική σειρά, η σειρά αφορά "πραγματικά την αμερικανική πόλη, και το πως ζούμε μαζί. Είναι για το πώς οι θεσμοί έχουν συνέπειες στα άτομα, και πως αν είσαι αστυνομικός, ένας φορτωτής πλοίων , ένας έμπορος ναρκωτικών, ένας πολιτικός, ένας δικαστής ή δικηγόρος, είσαι τελικά σε κίνδυνο και πρέπει να αντιμετωπίσεις οποιοδήποτε θεσμικό όργανο με το οποίο έχεις δεσμευθεί".
Παρά το ότι το The wire δεν γνώρισε μεγάλη εμπορική επιτυχία και δεν έχει κερδίσει σημαντικά βραβεία της τηλεόρασης,έχει χαρακτηριστεί από τους κριτικούς ως η καλύτερη τηλεοπτική σειρά που έγινε ποτέ. Είναι αναγνωρισμένη για τη ρεαλιστική απεικόνιση της αστικής ζωής, και τη σπάνια και βαθιά εξερεύνηση κοινωνικοπολιτικών θεμάτων.
Μερικοί απο τους ηθοποιούς που εμφανίζονται στη σειρά είναι οι : Dominic West, John Doman, Wendell Pierce, Lance Reddick και Deirdre Lovejoy.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails